İnşaat iskelesi kiralama, uzun dönemli projeler için şirketlerin yükünü azaltan bir hizmettir. Gerek iş gücü gerek iskele kurulumu için dış destek alarak işinize daha fazla verim katabilirsiniz. Her işi o işin uzmanına bırakarak bütün adımları olması gerektiği şekilde tamamlayabilirsiniz. 

İskele kiralama, hem kısa hem uzun dönem olmak üzere farklı şekillerde alabileceğiniz hizmetin adıdır. Şirketinizin projelerini zamanında yetiştirmek, ekstra iş yükü almamak adına güvenliği yüksek iskele kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. 

İskele Kiralamanın Avantajları

Dışarıdan iskele kiralama hizmeti almanın hem maddi hem manevi birçok avantajı bulunur. Bunların başında güvenlik ve tecrübe gelir. Sağlam bir inşaat iskelesi kurma işi yasal olarak inşaat mühendislerine ve gemi projelerinde de gemi mühendislerine aittir. 

Bu işlem sırasında inşaat teknikeri de mühendise yardım eder. İşin uzmanı kişiler tarafından kurulan iskeleler can güvenliğini riske atmaz. İskele kiralama hizmeti alarak tamamen yasalara, iş sağlığı ve güvenliğine uygun bir ortam hazırlayabilirsiniz. 

İskele kiralama fiyatları da alacağınız hizmete, kiralayacağınız iskele miktarına göre değişir. Binanın büyüklüğüne uygun bir iskele kurulması gerekir. Kiralama hizmetinin bedeli, kurulacak iskelenin büyüklüğüne göre farklılık gösterir. 

İskele Satın Almanın Avantajları

İnşaat iskelesi satın almanın belli avantajları da bulunur. Projenizdeki eksikleri tamamlamak için iskelenin çalışma alanına gelmesini beklemezsiniz. Ekibinizi organize ederek iç ve dış cephe çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütebilirsiniz. İskelenizi satın aldığınızda bir kez ödeme yaparsınız. Kiralama süresi bittiğinde yeniden kiralama yapmanız ve masraf etmeniz gerekir. 

İskele satın alma fiyatları, alacağınız iskelenin malzeme kalitesine ve miktarına göre değişir. İskele satın almayı tercih ederseniz bütün süreci sizin yönetmeniz gerekir. İnşaat iskelesi kiralama hizmetine göre daha fazla maliyete sahip olabilirsiniz. 

Maliyet Karşılaştırması: Kiralama vs Satın Alma

İskele satın alırsanız bünyenizde kurulum yaptıracak bir inşaat mühendisi ve teknikeri de bulundurmanız gerekir. Kurulum için kendi bünyenizden kişileri görevlendirmek zorunda kalırsınız. İnşaatın büyüklüğüne ve iş sağlığına uygun şekilde iskele kurulumu yapıldığından emin olmanız gerekir. 

İş sağlığı ve güvenliği açısından ortamdaki bütün güvenlik önemlerini sizin takip etmeniz gerekir. İnşaat iskelesi kiralama ve satın alma açısından karşılaştırma yaparsanız kâr – zarar dengesini kurabilirsiniz. İskele kiraladığınızda: 

  • İskelenizin nakliyesini profesyonel bir ekip kısa süre içinde tamamlar.
  • Yüksek güvenlikli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. 
  • İskelenin montajı da demontajı da son derece kolay şekilde gerçekleştirilir. 
  • İskele kurulumu için dış destek alacağınızdan ekibiniz projeye odaklanır, işleriniz daha hızlı bir şekilde yürür. 
  • Vergi indirimlerinden yararlanabilirsiniz. 
  • Elinizden bir anda yüksek miktarda para çıkmaz. 
  • İskele kurulumu sırasında çalışanlarınız için gerekli korumalıklar ve çevre için güvenlik koşulları oluşturulur. 
  • İskeleniz sabitlendiği için yıkılma riski olmaz. 
  • Hareketli iskele sistemlerinde yine güvenliği yüksek, hızlıca yana kaydırmaya olanak tanıyan sistemler kullanmanıza olanak tanır. 

Bütün bu avantajlardan yararlanarak inşaat iskelesi kiralayarak iş süreçlerinizi daha pratik şekilde yönetebilirsiniz.  

Proje Süresine Göre Tercih: Kısa vs Uzun Dönem

Proje süresine göre ve inşaat sektöründeki faaliyetlerinizi değerlendirerek kısa ya da uzun dönem iskele kiralayabilirsiniz. Uygun fiyata inşaat iskelesi kiralama avantajlarından yararlanmak isterseniz uzun dönemli kiralama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Sürekli inşaat yapan ve yeni projelere imza atan bir inşaat firması için uzun dönem kiralama daha uygundur. Bu süreçte iskelenin bakımı, onarımı, kurulumu, sökümü, depolanması kiralayan firmaya ait olur. 

Bakım ve Depolama Masrafları: Kiralama ve Satın Almanın Getirdiği Yükler

Satın aldığınız her yeni inşaat ekipmanı için bir de depolama alanına ihtiyacınız bulunur. Bir depo kiralamanız gerekir. Kullandığınız ekipmanların bakımlarını düzenli şeklide yaptırmanız onları sağlam şekilde kullanmanız için elzemdir. Kiralama ile bakım ve depolama yükünden kurtulabilirsiniz. Uzun dönemli kiralama hizmetlerinde işin ehli mühendisler iskele montajını ve demontajını yaparak sizi ekstra iş yükünden kurtarır. Depolama ve bakım masraflarını da siz düşünmezsiniz. Sadece projenize odaklanarak işinizi en iyi şekilde yapmak için işin ehli kişilerle çalışmak isteyebilirsiniz. 

Kale İskele güvencesiyle inşaat projelerinizi yürütmek, üstün güvenlikli çalışma alanları yaratmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Yorum Gönder !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Lütfen gerekli alanları doldurunuz !

Bilgilerinizi Bırakın Sizi Arayalım

Müşteri temsilcimiz çok kısa bir süre içerisinde size dönüş sağlayacaktır.